Snimanje reklama: šta treba da znate

April 2022. godine

snimanje reklama

Komercijalna video produkcija je važna investicija za vaš posao. Video reklama je odličan način da svojoj publici prikažete misiju i usluge vašeg brenda. Uz pomoć videa vaši potencijalni klijenti mogu dobiti uvid u to ko ste vi kao brend i šta vaša kompanija najbolje radi. 

Dok je koncept videa prilično razumljiv u današnjem digitalnom društvu, video produkcija je potpuno drugačiji i složeniji model. Potrebno je mnogo rada i iskustva da bi se napravio kvalitetan i efikasan video. Tu su razna podešavanja, produkcija, rasveta, snimanje, montaža i stvaranje savršene video atmosfere. A sve to dolazi nakon što imate pravu opremu.

Kao preduzeće, trebalo bi da budete u mogućnosti da se fokusirate na svoje ciljeve i steknete više prihoda, naravno. Ulaganje u kompaniju za video produkciju će vam olakšati proizvodnju videa kako biste se mogli fokusirati na ono gde vašem poslovanju treba najviše pažnje. Nije lako izabrati pravu video produkciju koja će zadovoljiti vaše potrebe. Sada ćemo napraviti detaljan pregled šta je potrebno da znate prilikom proizvodnje i snimanja reklama.

Vrednost videa

Nije tajna da je video zauzeo naš svet. Svaka društvena platforma, kao i internet pretraživači, uključuju video u svoje marketinške strategije u nekom obliku. Kao rezultat toga što je video takav probojni trend, 87% marketera koristi video kao formu marketinga.

Video je važan jer je veoma dostupan i pruža ogromnu vrednost. Pošto video može efikasno da prenese priču, omogućava preduzećima da prikažu emocije dok istovremeno iznose ključne poruke svog brenda. Priče grade emocije i empatiju koje pokreću odnose sa kupcima i povećavaju prodaju.

Šta je video reklama?

Komercijalni video je reklama proizvedena za televiziju, društvene mreže ili veb sajt koja prikazuje proizvod ili uslugu koju brend pokušava da proda. Reklama obično traje oko 30 sekundi i promoviše proizvod ili uslugu pričajući priču. Ova kratka video forma je savršeno vreme za vašu publiku da sazna više o tome ko ste i zašto bi trebalo da kupe nešto od vas.

Video reklama takođe proširuje doseg vašeg brenda. Kada investirate u video marketing, moći ćete da postavite svoju reklamu na TV ili društvene medije, što znači da vaš video ima potencijal da dopre do ogromne publike. Sa ovim dolazi kredibilitet brenda. Dodavanje ličnosti i priče brendu čini vas vrednim poverenja, povećavajući mogućnosti za veću prodaju.

Zašto bi trebalo da investirate u kompaniju za video produkciju

Profesionalna video produkcija podići će vašu reklamu na viši nivo. Video produkcija izgleda jednostavno, ali u stvarnosti, to je ogroman proces. Potrebni su vam profesionalci sa iskustvom da se nose sa obimom posla da bi video bio kvalitetan i efikasan. Čak i ako uspete da sami snimite reklamu, ipak morate da se bavite postprodukcijom i montažom.

Prednosti angažovanja kompanije za video produkciju za snimanje reklama su ogromne. Automatski dobijate pristup najboljoj opremi za proizvodnju videa. Nemojte nas pogrešno shvatiti, prosečan iPhone može da snimi fantastičan video. Međutim, profesionalna kamera će vam dati jasnije slike, prijatnije boje, povećati sposobnost fokusiranja, zumiranja i na kraju proizvesti video boljeg kvaliteta.

Još jedan često zanemaren element snimanja reklama je zvuk. Zvučne efekte i dijalog je teško uhvatiti kada to radite sami, što je još jedan razlog da angažujete kompaniju za proizvodnju videa. Profesionalci će imati neophodnu opremu za snimanje savršenog zvuka tokom video produkcije kako bi minimizirali količinu vremena potrebnog za snimanje.

Angažovanje video produkcije takođe vam štedi vreme i novac. Vreme i finansije koje trošite na učenje kako da napravite i snimite video reklamu mogu se uložiti u druge aspekte vašeg poslovanja.

Najbolje prakse za video reklamu

Bilo da snimate reklamu ili zaključujete neki posao u kancelariji, svaka inicijativa počinje sa jednom stvari: svrhom. Ukoliko imate dobro definisan cilj, svaki video će biti efikasniji. Da li želite da imate više potencijalnih klijenata? Da podelite priču o zadovoljnim kupcima? Da li pokušavate da povećate posete na sajtu? Poznavanje onoga što želite da prikažete u svojoj reklami ne samo da će pomoći kompaniji za video produkciju da najbolje uradi ono što želite, već će to učiniti na efikasniji način.

Nakon što utvrdite svrhu vašeg videa, možete da se usredsredite na ključne poruke i poziv na akciju da biste angažovali svoju ciljnu publiku. Takođe treba da zamislite kako želite da video izgleda. Izrada storyboard-a je odličan način da se ovo prikaže, a dobra produkcijska kompanija će vam pomoći u tome. Pored toga, ostanite verni onome ko ste kao brend. Uključivanje ovih koncepata u vašu video produkciju učiniće da proces prođe glatko.

Proces snimanja reklame

Video produkcija će varirati u zavisnosti od kompleksnosti reklame, ali uglavnom svi prate isti proces: pretprodukcija, produkcija i postprodukcija. Predprodukcija je faza u kojoj se odvija svo planiranje. Odgovaranje na pitanja o video strategiji, budžetu i vremenskom okviru projekta je od suštinskog značaja. Odabir statista, glumaca i lokacija, kao i pisanje scenarija takođe će se odvijati tokom ovog procesa. Što više planiramo reklama će biti bolja.

Sledeća faza je produkcija, gde se snima reklama. Ovo uključuje i podešavanje rasvete, snimanje glasa i ostalog. Ako angažujete kompaniju za video produkciju, ova faza ne bi trebalo da oduzme mnogo vremena, jer će iskusni tim znati šta tačno treba uraditi i za koje vreme zahvaljujući prethodnom planiranju.

Imate video, šta sad? Postprodukcija je mesto gde se montaža, odabir muzike i animacija odvijaju kako bi se stvorila efikasna video reklama. Kada sve bude odobreno, kompanija za video produkciju će vam poslati konačnu verziju reklame u traženom formatu.

Nadamo se da ovaj članak objašnjava zašto bi trebalo da investirate u kompaniju za video produkciju da biste napravili svoju video reklamu. Video je važna taktika za implementaciju u vaše marketinške napore, i njime treba rukovati profesionalno i efikasno.

Treba vam video za vaš brend?

Bear Fruit Productions može vam pomoći sa kompletnom podrškom, od kreativnog koncepta i snimanja, do animacije i montaže.

Blog o video produkciji

Video commercial

Video reklama

Jul 2022. godine Imate 5 sekundi da privučete pažnju kupaca. Imate još...

Blog...