Stock video ili Stock footage

Ne morate da imate ogroman budžet da biste dobili atraktivan video. Uz pažljivo odabrane Stock video klipove, kreativnu ideju i dobru montažu, možete napraviti odličan video. 

Video može biti od velikog značaja za vaš brend zbog svoje sposobnosti da privuče pažnju publike. Sa toliko društvenih mreža i video platformi, važno je kreirati privlačne i upečatljive video sadržaje. Ovde na scenu stupa stock video ili stock footage a njegova upotreba postaje sve popularnija.

Šta je zapravo stock video?

To su unapred snimljeni video klipovi koji se mogu koristiti u različitim projektima video produkcije, kao što su reklame, prezentacije, korporativni video snimci i drugo. To je baza video snimaka sa generičkom perspektivom koja može da se uklopi u širok spektar stilova. 

Stock video se može pronaći na sajtovima kao što su Shutterstock, Adobe Stock, iStock i Pond5. Ove video klipove obično snimaju profesionalni snimatelji i mogu se lako odabrati i kupiti uz neophodne licence. Sada nastavljamo sa prednostima stock videa.

Isplativost: Uštedite novac

Ako vaš video projekat zahteva prikazivanje različitih scena, to može biti prilično skupo, s obzirom na raznovrsnost potrebnih lokacija, opreme i tima. Ako želite da se nešto kvalitetno snimi, to izgleda ovako: potrebno je pronaći adekvatnu lokaciju i proveriti da li odgovara vašem video projektu, zatim sve isplanirati i organizovati snimanje, okupiti potrebnu video ekipu i opremu i snimiti planiranu scenu u jednom danu. Ako imamo tri snimajuće lokacije, onda sve to puta tri.

Umesto svega toga, možemo da koristimo stock footage za delić troškova angažovanja cele video ekipe, opreme, organizacije i još mnogo toga.

Ušteda vremena

Još jedna prednost korišćenja stock videa je ušteda vremena. Pošto imamo pristup ogromnoj biblioteci video zapisa, možemo za kratko vreme pronaći savršene snimke za vaš video projekat. Ne morate da brinete da li vam lokacija za snimanje odgovara, da li je oprema odgovarajuća i tako dalje. Možemo da pregledamo stock video pre kupovine, osiguravajući da dobijete upravo ono što vam je potrebno za vaš projekat.

Pristup širokom spektru perspektiva i stilova

Stock video biblioteke nude širok spektar snimaka, od pejzaža do poslovnih scena i ljudi u različitim situacijama. Takođe možemo pronaći video klipove specifične za određenu industriju gde snimanje može biti teško ili ograničeno, kao što je medicinska ili vojna industrija. Opcije su beskrajne, od ozbiljnih i smešnih, do korporativnih i kreativnih snimaka. Ovo nam daje mogućnost da napravimo vizuelno raznolik video koji će privući pažnju vaše publike. 

Snimci visokog kvaliteta: Neka vaš video izgleda kao Holivud

Stock footage snimaju profesionalni video snimatelji koristeći kvalitetnu opremu. To znači da vaš video može izgledati uglađeno i profesionalno, čak i ako imate mali budžet. Možete postići kontinuitet kvaliteta u svom video projektu, čineći ga privlačnijim i upadljivim. 

Kako biramo odgovarajuće video klipove

Pre nego što počnemo da tražimo snimke na stock video sajtovima, važno je da znamo šta tražimo. Koja vrsta videa vam je potrebna? Kakvo raspoloženje ili ton želite da postignemo? Odgovori na ova pitanja će nam pomoći da pronađemo prave video snimke za vaš projekat. 

Važno je odabrati kvalitetne snimke. Uvek tražimo video klipove koji su dobro osvetljeni, snimljeni kvalitetnom kamerom i imaju skladne boje i kontrast. Stock video snimci dolaze u različitim formatima, kao što su Full HD, 4k, čak i 8k rezolucije.

Takođe je važno da izaberemo licencu koja odgovara vašim potrebama, u zavisnosti od toga gde i kako ćete prikazivati svoj video. Neke licence nam omogućavaju da koristimo stock video klipove u bilo kom video projektu bez plaćanja dodatnih naknada. Druge licence su ograničene, što znači da možemo koristiti snimke samo za određene projekte i za određeni vremenski period.

Za kraj

Od stock videa možemo da napravimo TV reklamu ili da vaš korporativni video dopunimo sa kvalitetnim video snimcima. Sa nekoliko pažljivo odabranih stock video klipova i kreativnom montažom, možete dobiti atraktivan video i postići odlične rezultate

Dakle, ako želite da impresionirate svoju publiku bez preterivanja, napravićemo vrhunski video i to uz delić cene angažovanja cele filmske ekipe.

Treba vam Stock video?

Bear Fruit Productions može vam pomoći sa kompletnom podrškom, od kreativne ideje, do animacije i montaže.

Blog o video produkciji

Video commercial

Video reklama

Jul 2022. godine Imate 5 sekundi da privučete pažnju kupaca. Imate još 25 da objasnite...

Blog...