Kako izabrati pravu video produkciju

Avgust 2021. godine

Video produkcija snimanje video reklama

Budući da postoji mnogo dokaza da video marketing funkcioniše, to je dovelo do toga da su mnogi brendovi prihvatili video kao osnovni marketinški alat. Bez obzira da li želite da snimite promo video vašeg brenda ili da napravite novu video reklamu, morate imati dobru saradnju sa video produkcijom.

Kompanija za video produkciju može napraviti veliku razliku u stilu i efektivnosti vašeg video sadržaja. Možda imate ideju o konceptu, cilju i ukupnom izgledu vašeg videa, ali agencija za video produkciju će imati sve neophodne alate za oživljavanje vaše vizije. Takođe može biti mnogo stvari o kojima možda niste razmišljali, poput animacije i odabira muzike.

Upoređivanje mogućnosti i resursa različitih agencija za video produkciju daće vam bolji uvid u vaša vremenska i budžetska ograničenja i koje kompanije mogu zadovoljiti te zahteve.

Video produkcija za vaše priče i ideje

Odabir prave kompanije za video produkciju bi vam trebao oduzeti malo vremena i istraživanja. Glavni faktori koje treba uzeti u obzir pri angažovanju kompanije za video produkciju su:

1. Portfolio video produkcije

Znamo da je izbor video produkcije velika odluka. Upravo je video projekat važna investicija za razvoj vašeg brenda. Većina video produkcija ima video portfolio koji demonstrira njihove veštine i stil videografije. Provera ovog portfolija može vam dati uvid u njihov kvalitet rada i da li se podudaraju sa vašom vizijom i idejom. Ipak, impresivan protfolio sa klijentima velikih korporacija ne znači da je ta video produkcija najbolje rešenje za vas. Često je takva video produkcija upravo najskuplja opcija. Ipak sve zavisi od vašeg budžeta.

2. Uža specijalnost

Šta vam video produkcija može ponuditi, a druge agencije ne mogu? Potražite video produkciju koja je specijalizovana za vaše potrebe za nišom kako biste znali da su iskusni u toj oblasti snimanja i proizvodnje video sadržaja.

Ovo bi moglo biti jednostavno poput „snimanja promo videa“ ili specifično poput „snimanje reklame na nepristupačnim lokacijama u prirodi“. Šta god da tražite, definitivno postoji video produkcija koja je specijalizovana za to ili ima relevantno iskustvo.

3. Iskustvo

Video produkcija koja je iskusna nije nužno velika ali oni koji su loši u ovoj industriji ne mogu preživeti dugo. Iskustvo se stiče godinama rada i ono je jedan od najbitnijih faktora u proizvodnji video materijala. Još jedan bitan segment jeste koliko dugo članovi tima video produkcije rade zajedno, kako se slažu i koliko se poznaju.

Ukoliko je tim sklopljen na brzinu i bez prethodne saradnje na nekim video projektima, ishod može biti neizvestan odnosno može uticati na kvalitet proizvedenog videa. Slobodno unajmite usluge freelancer-a ili početnika u video produkciji, ali ako ne želite da eksperimentišete, samo se javite iskusnoj agneciji.

4. Profesionalizam

Profesionalnost možda nije nešto što možete meriti, ali svakako možete da ga potražite u interakciji sa agnecijom za video produkciju. Da li reaguju sporo ili pregovaraju previše? Da li su ljubazni i imaju strpljenja? Jednostavno ne želite da se dovedete u situaciju da vam neko otežava posao i čini da se osećate neprijatno zbog neprofesionalnosti.

5. Kvalitet proizvodnje videa

Kompanije za video produkciju koje tražite moraju biti u mogućnosti da proizvedu video sadržaj određenog standarda kvaliteta. Da li njihovi video zapisi odgovaraju kvalitetu koji tražite? Ako ne, verovatno je bolje da ih ne angažujete.

6. Kulturno uklapanje

Kada pogledate portfolio video produkcije, vidite li da se vaš video uklapa u njihov asortiman? Ponekad sukob verovanja i kultura može dovesti do neprikladnog prilagođavanja poslu. Pre nego što ih angažujete, saznajte da li video produkcija ima kreativne ideje.

7. Pristupačnost

Kao i kod svega u poslu, konačna odluka se prvenstveno zasniva na ceni u odnosu na kvalitet. Ako imate definisan budžet, biće lakše filtrirati kompanije za video produkciju. Po mogućnosti, budite fleksibilni sa budžetom, jer kvalitet video sadržaja često zavisi od visine budžeta.

8. Vremenski rokovi

Ako vaš video projekat zahteva određeni rok, moraćete da pronađete firmu za video produkciju koja može efikasno da upravlja organizacijom video projekta i definisanim rokovima. Poslednja stvar koju želite jeste da završite sa video sadržajem koji se isporuči prekasno ili još gore da izgleda kao da je sklopljen na brzinu.

9. Logistika

Čak i ako imate super saradnju, logistički problemi mogu nastati između vas i vaše odabrane firme za video produkciju. Ako se vaše snimanje nalazi na lokaciji koje je nedostupno za ekipu, ili video produkcija nema potrebnu opremu za snimanje vašeg videa, proizvodnja neće biti zadovoljavajućeg kvaliteta. Takođe npr, live events (događaji uživo) zahtevaju posebnu veštinu, opremu i organizaciju.

10. Osećaj

Možda ono najbitinije jeste da se upoznate sa timom video produkcije i da steknete svoj lični osećaj i utisak o njima na osnovu čega ćete doneti odluku.

Bear Fruit Productions vam može pomoći u svim segmentima video produkcije i stvaranju visokokvalitetnih video sadržaja. Mi se uvek trudimo da budemo jednostavni sa saradnju i da kompletan kreativni proces učinimo što lakšim za vas. Kontaktirajte nas da biste saznali kako možemo da vam pomognemo i zajedno napravimo nešto posebno.

Podelite ovaj članak
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on google
Ostale objave