Prednosti saradnje sa kompanijom za video produkciju

Maj 2022. godine

saradnja sa video produkcijom

Video je jedan od najboljih marketinških alata koji možete da koristite. Prema invideo, još u 2020. godini 96% kupaca povećalo je vreme gledanja video sadržaja na internetu, a 9 od 10 gledalaca je reklo da želi da vidi više video snimaka brendova i preduzeća. U stvari, od 2022. predviđa se da će prosečna osoba provesti 100 minuta dnevno gledajući video snimke na internetu. Da biste privukli kupce i bili sigurni da zapamte vaš brend, trebalo bi da imate dobru saradnju sa kompanijom za video produkciju. 

U svom najosnovnijem obliku, video produkcija se sastoji od pisanja, snimanja i montaže. Zvuči tako jednostavno. Snimanje videa danas je lakše nego ikad zahvaljujući kvalitetnim kamerama ugrađenim u većinu mobilnih telefona i dostupnosti mikrofona koji se povezuju na telefone. Ali proizvodnja atraktivnog videa ipak zahteva promišljanje, planiranje i razumevanje procesa proizvodnje videa od početka do kraja.

Važnost saradnje sa kompanijom za video produkciju

Sa kompanijom za proizvodnju videa, ne morate da brinete o budžetu ili ceni video projekta. Čim odlučite da radite sa određenom kompanijom za video produkciju, ona će se pobrinuti za sve. Imaće jasnu predstavu o budžetu i radiće sa vama na stvaranju vremenskog okvira koji je dovoljno realan i fleksibilan da zadovolji vaše ciljeve.

Osim toga, oni mogu predložiti odgovarajući budžet ili ideju. Na primer, zašto plaćati više ako možete postići iste rezultate sa manjim budžetom i jednostavnijom video idejom.

Iskustvo i veština

Ako tražite kompaniju za video produkciju, svakako biste trebali razmisliti o angažovanju nekoga ko ima iskustva. Ovo je veoma važno jer ne želite da radite sa nekim ko ne zna šta radi i tako da gubite vreme. Umesto toga, bolje je da se fokusirate na razvoj vašeg poslovanja.

Iskusne kompanije za video produkciju moći će da kreiraju kvalitetan video sadržaj koji će biti relevantan i zanimljiv vašoj publici. Oni će to moći da urade jer imaju iskustvo u proizvodnji sadržaja za različite niše i moći će da primene svoje znanje u vašoj industriji i u vašem marketingu.

iskustvo video produckije

Kompanije za video produkciju daju očekivane rezultate

Ako ste malo preduzeće, možda se pitate kako će vam neka video produkcija doneti rezultate. To može značiti mnogo različitih stvari, ali u ovom slučaju govorimo o stvaranju potencijalnih klijenata i povećanju prodaje.

Kompanije koje rade video imaju tendenciju da se specijalizuju za video marketing. Kao rezultat toga, oni će imati mnogo iskustva u proizvodnji kvalitetnog sadržaja za razne brendove. Ne samo da će ove kompanije moći da vam pomognu da kreirate dobar video sadržaj, već će takođe moći da vam pomognu da promovišete svoj video.

Saradnja

Kada vidite sjajan i upečatljiv video koji efektivno prikazuje poruku nekog brenda, to nije slučajno. Sigurno da je mnogo planiranja i truda uloženo u produkciju tog videa. Čak i ako traje samo nekoliko sekundi.

Uvek ćete imati dobru saradnju sa kvalitetnom agencijom za video produkciju. To znači da oni cene svog klijenta i razumeju da je jedna od najvažnijih stvari tokom video produkcije dobra komunikacija. I na samom setu (lokaciji snimanja) najvažnija je dobra saradnja ekipe. Bitno je da vlada dobra atmosfera i da svi budu zadovoljni kako bi dali sve od sebe.

Ulaganje u video

Verovatno ste ovo čuli mnogo puta: ako ne koristite video sadržaj za prodaju ili razvoj svog brenda, konkurencija će vas prestići. Ali pored opšteg saveta da „morate imati video“, kako najbolje iskoristiti sadržaj koji proizvodite da biste postigli željene rezultate? Kako možete da budete sigurni da ćete dobiti svaki deo vrednosti iz video produkcije? Uz pametno ulaganje i dobro planiranje video projekata.

Ponekad je najbolji način da maksimizirate vrednost vaše video produkcije. To možete učiniti tako što ćete zahtevati više kratkih videa koji se montiraju iz jednog glavnog video zapisa. Na primer, na početku isplaniramo da snimimo malo više video materijala iz kojeg ćemo moći da montiramo dodatna 4 kratka videa za društvene mreže. Time dobijate 5 videa po ceni jednog.

vrednost video produkcije

Odličan povrat investicije

Ako tražite način da povećate povraćaj ulaganja, video produkcija bi mogla biti odlično rešenje za vas. U poređenju sa drugim oblicima marketinga, video produkcija ne zahteva velika ulaganja novca ili vremena. U 2021. video snimci su činili 81% ukupnog internet saobraćaja. Iako postoji drugačije uverenje, video marketing ne mora da bude skup. Dakle, ni upravljanje i distribucija videa ne mora biti teško. Pored toga, povrat ulaganja u video marketing je zaista veliki. 87% prodavaca je reklo da im korišćenje video sadržaja daje pozitivan povraćaj ulaganja.

Verovatno znate osnovnu kalkulaciju povraćaja ulaganja: korist od investicije deli se sa cenom investicije. Da biste poboljšali povrat ulaganja, morate ili smanjiti svoje troškove ili povećati profit. Primeri profita bi bili broj pretplatnika, broj kupaca i prihod. Troškovi proizvodnje video sadržaja i vreme predstavljaju vaše troškove.

Video produkcija pomaže u optimizaciji sajta

Kada želite da poboljšate svoj SEO i učinite svoj sajt vidljivijim na Google-u, trebalo bi da dodate video na svoju stranicu sajta. Ovo je bitno čak i ako imate PPC (pay per click) kampanju. Dodavanje video snimka na vašu veb stranicu sigurno će privući više pažnje od strane Google-a, kao i vaših potencijalnih klijenata. Ako ste zainteresovani da poboljšate svoj SEO, razmislite o proizvodnji videa.

Kompanije za video produkciju nude kreativne ideje

I na kraju, iako ćete moći da se oslonite na video produkciju, dobro je imati na umu neke ideje. Ako imate neku specifičnu ideju ili želju, super bi bilo razmeniti utiske o potencijalnom projektu. Samim tim možete proveriti da li vaša ideja dovoljno dobra.

Većina video agnecija je odlična u kreativnom razmišljanju. Ovo vama može biti veoma korisno pogotovu ako ranije nikada niste proizvodili video sadržaj. Ako već imate neku ideju, to bi moglo pomoći video timu koji angažujete da smisli neka kreativnija rešenja. Imati kreativne ideje je najbitnije prilikom stvaranja videa. Nije dovoljno samo prikazati proizvod ili uslugu, već smisliti kvalitetnu priču koja izaziva emocije.

Da sumiramo

Saradnja sa kompanijom za video produkciju je vredna ulaganja. Od koncepta do do distribucije videa, iskusan tim je u stanju da napravi profesionalan i upečatljiv video koji priča vašu priču na način koji je istovremeno privlačan i zabavan. Uz video marketing, možete se lakše povezati sa svojom publikom i na kraju stvoriti vrednost za svoj brend.

Treba vam video za vaš brend?

Bear Fruit Productions može vam pomoći sa kompletnom podrškom, od kreativnog koncepta i snimanja, do animacije i montaže.

Blog o video produkciji