Tok video produkcije

Avgust 2021. godine

Tok video produkcije

Bez obzira da li ste marketinška agencija, kompanija koja želi da napravi video po prvi put ili video produkcija, ovaj vodič će vam dati tok rada za bržu proizvodnju kvalitetnog video sadržaja.

Danas skoro 90% brendova koristi video kao marketinški alat i lako je shvatiti zašto. Iako će se proces proizvodnje video sadržaja razlikovati u zavisnosti od stila, sadržaja, vremenskih rokova, napora i budžeta, postoje neki osnovni gradivni elementi koji su konstantni među uspešnim video produkcijama.

 • Video zapisi privlače 300% više prometa od ostalih sadržaja i efikasno su sredstvo za negovanje i privlačenje potencijalnih klijenata.
 • Unbounce je otkrio da dodavanje videa na početnu stranicu sajta može povećati konverzije do 80%.
 • Studija Conversion XL pokazala je da video povećava organski promet na veb stranici za 157%.
  •  

Video marketing je moćan, rastući medij za sve brendove i agencije. Ali video produkcija uključuje više igrača u različitim timovima, žongliranje rokovima, upravljanje budžetom i pridržavanje često kratkih rokova. Uz sve ove pokretne segmente, biće vam potreban solidan tok predprodukcije i video produkcije da biste sve držali na okupu.

 

Šta je tok video produkcije?

Pre nego što pređemo na „zašto“, hajde da brzo definišemo šta je „tok video produkcije“.

Tok video produkcije je skup pravila, zadataka i puno podataka koji zajedno rade na postizanju određenog cilja. Tokovi rada su neophodni za skoro sve vrste projekata, posebno ako je uključeno mnogo ljudi, delova i procesa. U redu, dosadno.

Zašto brendovima i agencijama treba definisan tok video produkcije?

Pregled i odobravanje video projekata mogu se brzo zakomplikovati bez odgovarajućeg toka posla. Uključeno je mnogo segmenata, a ako niste pažljivi, oni mogu brzo postati zamršeni i komplikovani, posebno skupi kada je potrebno više revizija.

Postojanje automatizovanog toka rada posebno je važno tokom postprodukcije video zapisa kada video sadržaj prolazi kroz mnogo različitih verzija u motaži, zahteva pregled mnogih zainteresovanih strana i često mora istovremeno da se izvozi u mnogo različitih formata, dužina i kodeka za distribuciju različitih platformi i drugih kanala distribucije.

Iako je video produkcija složena, vremenski rokovi video produkcije postaju sve stroži jer video kampanje zahtevaju brzu distribuciju po društvenim medijima i drugim platformama.

Da bi se suočili sa ovim izazovima, brendovima i timovima za video produkciju potreban je sistematičan, predvidljiv tok rada za efikasno upravljanje resursima i raznim segmetima, održavanje projekata na pravom mestu sa prekretnicama i rokovima.

Zašto tok rada doprinosi tako dramatičnom poboljšanju rokova isporuke čak i kada je uključeno više saradnika i koraka u odlučivanju?

Tokovi rada za video produkciju mogu pomoći video produkcijama i marketinškim timovima da kontrolišu ko i kada gleda video sadržaj. To znači da saradnja može biti preciznija, pravovremena i relevantna za svaku određenu fazu proizvodnje.

Evo nekoliko primera kako tokovi posla postavljaju osnovu za uspeh:

   • Poboljšajte timsku saradnju
   • Efikasno rasporedite resurse
   • Izbegavajte pogrešnu komunikaciju
   • Jasno razgraničiti uloge i odgovornosti između video produkcije i klijenta
   • Održavajte projektne rokove između pred-i post-produkcije
   • Osigurajte usklađenost svih video materijala
   • Poboljšajte distribuciju video sadržaja u više formata.

Dodatno, radni procesi video produkcije su neophodni za održavanje doslednosti i usklađenosti sa brendom. Današnja publika očekuje dosledno pripovedanje i brendiranje od kompanija na svim komunikacionim kanalima. Unapred definisan tok rada za uređivanje videa obezbeđuje brendovima skup standarda koji održavaju liniju između svih video sadržaja, osiguravajući da se uklapaju u širu priču o vama ili misiji, vrednostima i priči vašeg klijenta.

Definišite svoju video strategiju

Prvi korak u procesu stvaranja video sadržaja je priprema i kreiranje koncepta. Tokom ove faze, neophodno je izvršiti planiranje, istraživanje, rešavanje problema i organizaciju neophodnu da bi vaš video projekat bio uspešan.

Pre nego što počnete sa pretprodukcijom, morate da uspostavite plan. Jasna strategija je neophodna za osiguravanje usklađenosti vašeg video sadržaja sa sveobuhvatnim poslovnim ciljevima.

Postavite jasne ciljeve, morate razumeti svoju publiku ili ciljnu grupu i odlučite koje formate i kanale distribucije ćete uključiti u svoju video produkcijsku kampanju.

Postavite sebi sledeća pitanja:

   • Koja je vaša video strategija, ključna poruka i kako se usklađuje sa sveobuhvatnim poslovnim ciljevima?
   • Ko je vaša ciljna publika?
   • Kakav sadržaj ćete kreirati?
   • Koje platforme će se koristiti za video distribuciju?
   • Kako ćete meriti uspeh?

Imajte na umu da ciljeve poput „povećanja svesti o brendu“ ponekad može biti teško izmeriti, pa će vam možda trebati neko vreme da razmislite koji će vam metrički pokazatelji pomoći da utvrdite da li je vaš sadržaj uspešan ili ne. To može uključivati ukupan broj pregleda i deljenja video sadržaja, bilo kakvu prodaju ili sticanje novih korisnika pripisanih video kampanji itd.

Jasan cilj svake video kampanje olakšava određivanje poruka, vizuelnih sredstava i budžeta potrebnih za proizvodnju video sadržaja.

Bear Fruit Productions vam može pomoći u svim segmentima video produkcije i stvaranju visokokvalitetnih video sadržaja. Mi se uvek trudimo da budemo jednostavni sa saradnju i da kompletan kreativni proces učinimo što lakšim za vas. Kontaktirajte nas da biste saznali kako možemo da vam pomognemo i zajedno napravimo nešto posebno.

Podelite ovaj članak
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on google
Ostale objave