Saveti za kreiranje zanimljivog videa

Mart 2022. godine

saveti za video produkciju

Video marketing je promenio način na koji vlasnici preduzeća, startapovi, pa čak i vrhunski brendovi plasiraju i promovišu svoje proizvode. To je jedna od najefikasnijih marketinških taktika da angažujete svoju publiku i pretvorite je u kupce. Možda se pitate zašto bi trebalo da brinete o videu kada možete da koristite blog post, infografiku ili prodajni tekst.

Pa, odgovor je jednostavan. Video ima poseban potencijal. Ljudi vole da gledaju video što znači da je veća verovatnoća da će preduzeti akciju ako se bavite kreiranjem video sadržaja. Kreiranje zanimljivog videa će pomoći vašem brendu da raste. U ovom članku ćemo podeliti neke od najboljih saveta o tome kako da napravite zanimljiv video koji će pretvoriti vašu publiku u kupce.

Upoznajte svoju publiku

Pre nego što razmislite o tome kako da proizvedete video, prvo morate da znate koja je vaša ciljna grupa i kome se obraćate. Važno je poznavati svoju publiku da biste znali za koju vrstu videa su zainteresovani. Sa ovim informacijama, moći ćete da kreirate sadržaj koji govori direktno vašoj publici i pruža im vrednost.

Napišite sjajan scenario

Od čega će se video sastojati? Scenario je skelet vašeg videa. Počećete tako što ćete razmisliti o tome ko želite da bude u vašem videu. Šta ćete reći o sebi ili svom brendu? Zatim dok pišete scenario razmislite o tome kako možete da oživite svoje glavne teme kroz vizuelno pripovedanje. Šta ćete prikazati, uključujući slike, video zapise i druga sredstva?

Morate da razmislite o priči koju želite da ispričate i kako želite da prenesete svoju poruku gledaocima. Ako se osećate zaglavljeno onda je potrebno da tražite nečiju stručnu pomoć.

video produkcija scenario

Koristite upečatljiv naslov

Jedna od najvećih grešaka koje vlasnici preduzeća prave kada prave video je to što mu ne daju ubedljiv naslov. Naslov je ono što će privući pažnju vaše publike dok se kreće kroz svoje feedove društvenih medija. Ako vam je naslov dosadan, izgubićete mnogo potencijalnih gledalaca.

Napravite upečatljiv video uvod

Uvod je prva stvar koju će publika videti kada naiđe na vaš video. Ovo je odlična prilika da prikažete ličnost vašeg brenda. Možete uključiti neke zabavne činjenice o sebi i vašem brendu koje će vam pomoći da napravite sliku o tome ko ste i čime se bavite.

Kreirajte video koji koristi kupcima

Ako želite da uspete u svetu video marketinga, moraćete da kreirate video sadržaje koji direktno govore kupcima. Razmislite o nekoliko videa koji vam se sviđaju i vidite kako možete da uključite neke od saveta i tehnika koje ste naučili u ovom članku.

Možete da napravite video koji će koristiti vašim kupcima. Ovo može biti kratko svedočenje, video sa uputstvima ili bilo šta drugo što pruža vrednost i daje vašoj publici nadu da i oni mogu da uspeju sa vašim proizvodom ili uslugom.

Koristite video da biste predstavili svoj brend ili proizvod

Takođe možete da koristite video u svojoj strategiji marketinga da biste svojim gledaocima omogućili da upoznaju vas i vaš brend. Mnoga preduzeća koriste video da bi predstavila svoje proizvode. To može biti bilo šta, od načina na koji je njihov proizvod napravljen, do toga kako može koristiti vašim kupcima.

Ovo je odličan način da prevaziđete osnovni opis koji možete da stavite na svoju veb stranicu.

Neka video bude deo vaše strategije marketinga

Nemojte se plašiti da s vremena na vreme napravite video. Iako je važno imati video strategiju, morate zapamtiti da je doslednost bitna. Vaša strategija uvek treba da uključuje kreiranje zanimljivog sadržaja, kao što su postovi na blogu, slike i vebinari, ali takođe ima prostora za povremene video snimke.

Planirajte unapred

Ne trudite se da kreirate video čim dobijete ideju. Planiranje je ključ ako želite da kreirate zanimljive video sadržaje. To znači da budete jasni u poruci koju želite da prenesete, ko su vaši idealni kupci i koji su ciljevi za vaše poslovanje. To takođe znači da imate plan kako ćete kreirati video.

Ako sami snimate video, počnite razmišljanjem o tome šta sve možete da uradite. Ako radite sa kompanijom za video produkciju, saznajte kakav je njihov kreativni proces. Takođe, tražite komentare od svog tima, kao i od svojih klijenata, kako biste bili sigurni da su video sadržaji usklađeni sa vašim brendom.

Testirajte i ponovite svoju strategiju

Konačno, nemojte se plašiti da testirate i ponovite svoju strategiju. Možda ćete otkriti da je jedan video bolje prihvaćen nego što ste očekivali. Važno je da razumete svoju publiku i da nastavite sa testiranjem dok ne pronađete ono što vam odgovara i povećava prodaju.

Na primer, ako pravite video sa uputstvima (how to video), možda ćete otkriti da ćete dobiti više angažovanja ako dozvolite svojim kupcima da direktno govore o svojim ličnim iskustvima sa vašim proizvodom.

Zaključak

Video marketing može biti veoma efikasna marketinška strategija. Ne morate da budete kompanija za video produkciju da biste iskoristili prednosti videa. Koristeći savete navedene u ovom članku, moći ćete da kreirate zanimljive video sadržaje koji će vašu publiku pretvoriti u kupce. 

Važno je zapamtiti da iako je video marketing odlična strategija, efikasan je onoliko koliko i sadržaj koji kreirate.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa video produkcijom možete nas kontaktirati. Ili čak ako su vam potrebne neke ideje ili smernice, pozovite nas na +381631847009 ili nam pustite email. Ekipa Bear Fruit Productions može vam pomoći sa kompletnom podrškom, od kreativnog koncepta i snimanja, do montaže i distribucije vašeg videa.

snimanje reklama

Video reklama

Jul 2022. godine Imate 5 sekundi da privučete pažnju kupaca....