Najbolja muzika za video projekte 2021

Septembar 2021. godine

Muzika za video produkciju

Jedan od najbitnijih segmenata video montaže je muzika i zvuk. Da biste izbegli tužbe ili druga pravna pitanja, potrebna vam je licencirana muzika.

Problem mnogih video montažera je cena muzike jer upravo ona povećava cenu video produkcije. Većina brendova nema budžet za licenciranje poznatih muzičkih hitova. Ako spadate u ovu kategoriju, možda ćete razumeti izazove pronalaženja kvalitetne muzike koju možete sebi priuštiti.

Ovi sajtovi nude kvalitetnu muziku za video produkciju.

Tražite pristupačnu muziku za svoj video projekat u 2021. godini? Hajde da pogledamo neke od najboljih muzičkih resursa za vaš sledeći video.

PremiumBeat

Jedan od najboljih resursa za licenciranu muziku na internetu je PremiumBeat. Sa muzičkom bibliotekom koja pokriva žanrove poput klasike, ambijenta, džeza, pa čak i hip hopa, ovo je moćan resurs za bilo koju vrstu video projekata. Licence se kreću od 49 do 199 dolara, a što se tiče kvaliteta, PremiumBeat je ubedljivo najbolji. Pri tome svakodnevno dodaje nove pesme. Vaša kupovina muzike uključuje isečke pesama od 15, 30 i 60 sekundi koji odgovaraju bilo kojoj dužini video sadržaja.

Od oktobra 2020 godine PremiumBeat nudi i novu muzičku pretplatu. Za 64,95 dolara dobijate 5 muzičkih numera visokog kvaliteta, što je 12,99 dolara po numeri.

Dakle, po čemu se PremiumBeat razlikuje od drugih sajtova? Na primer oni imaju zbirku PRO-besplatne muzike koju možete koristiti na radiju, televiziji ili filmu bez potrebe da kontaktirate PRO (Organizacija za prava performansi, kao što je ASCAP). Ako jedna od numera koje odaberete na sajtu nije PRO-besplatna, imaju način da biste odobrili tu pesmu od strane umetnika i njihove organizacije.

PremiumBeat takođe nudi mogućnost preuzimanja „stabljika“ numere, što znači da možete preuzeti zip fajl punu svakog pojedinačnog instrumenta u pesmi. Ovo je odlično za solo pojedinačne instrumente poput bubnjeva ili gitare ili za fino podešavanje zvuka koji tražite. Kao da sami možete da kontrolišete svaki aspekt pesme.

Jedna od novih uzbudljivih funkcija PremiumBeat-a je njegova nova početna stranica. U prikazu pregledanja dočekaće vas odabrane numere i popularne pesme koje PremiumBeat ručno bira za vas. Imate li na umu određenu pesmu za svoj projekat? Samo unesite žanr, raspoloženje ili čak određeni instrument da biste dobili numere koje želite. Niste pronašli ništa što vam se dopada? Pogledajte njihove pripremljene liste pesama koje odgovaraju vašem projektu ili pretražite njihov izbor različitih vrsta numera u žanrovskom prikazu ili prikazu raspoloženja da biste dobili inspiraciju.

Osim toga, PremiumBeat sada nudi besplatnu muziku za kreatore da isprobaju muzičku biblioteku. Poslušajte i preuzmite numere koje odgovaraju vašem projektu.

Shutterstock

shutterstock

Slično kao i PremiumBeat, Shutterstock biblioteka prepuna je žanrova i nudi sve vrste muzike za video projekat. Uz cenu uporedivu sa PremiumBeat-om, ovaj resurs nudi drugačiji izbor izvođača i žanrova, dinamičniji u stilu i rasponu od prosečnog muzičkog veb sajta. Takođe možete filtrirati pretragu po vokalnim ili instrumentalnim numerama da biste uštedeli vreme.

Još jedna prednost Shutterstock-a je opcija odabira raspoloženja. Ako uređujete vrlo specifičnu vrstu projekta, opcija pregledavanja određenih raspoloženja može još više suziti vašu pretragu, pomažući vam da pronađete savršenu numeru.

Shutterstock takođe nudi neograničenu muziku sa svojom pretplatom na muziku po ceni od 16,60 dolara mesečno, odnosno 199 dolara godišnje. Ovo je veoma zgodno za youtube-re, gde su pristup visokokvalitetnoj muzici i obim preuzimanja ključni. Pristup neograničenoj muzici Shutterstock-a omogućava vam da preuzmete do 40 muzičkih numera visokog kvaliteta dnevno. Izbor njihove muzike je takođe ogroman.

Možete kupiti i stock footage uz muziku Shutterstock-a.

YouTube

youtube music

YouTube nudi jednostavno, ali u velikoj meri nepoznato, rešenje problema legalnog pronalaženja muzike sa ograničenim budžetom. YouTube audio biblioteka uključuje nekoliko različitih žanrova i omogućava korisnicima da suze potragu za savršenom pesmom. Iako izbor nije tako veliki kao PremiumBeat ili Shutterstock, YouTube audioteka je potpuno besplatna.

Traženje pesme u audio biblioteci je jednostavno. Možete čak pretraživati na osnovu dužine pesme ili određenih instrumenata. Postoji i odeljak za zvučne efekte koji su potpuno besplatni. Za video produkciju sa ograničenim budžetom, YouTube audioteka je odličan resurs koji će vam omogućiti da obavite odličan posao.

Pronalaženje odgovarajuće muzike za vaš video projekat je jedan od najbitnijih segmenata video produkcije.

Bear Fruit Productions vam može pomoći u stvaranju visokokvalitetnih video sadržaja. Mi se uvek trudimo da budemo jednostavni sa saradnju i da kompletan kreativni proces učinimo što lakšim za vas. Kontaktirajte nas da biste saznali kako možemo da vam pomognemo i zajedno napravimo nešto posebno.

Podelite ovaj članak
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on google
Ostale objave: